keskiviikko 30. elokuuta 2023

Makkaramaastot 15.10.2023

TULOKSET

Tulokset löytyvät Drivestä: 

https://drive.google.com/file/d/1qQRh_yZwFH-pXzUQ52leNwx87dlpHpbx/view?usp=sharing

ONNEA KAIKILLE JA KIITOS OSALLISTUMISESTA! Nähdään ensi kaudella :)


AIKATAULUHOX! Makkaramaastot täynnä!

Kaikille avoimet, leikkimieliset maastojuoksukilpailut Kuopiossa (Karinniementie 134, Hiltulanlahti). Jälleen mukana myös Suomen Welsh Corgi Seura Ry - Itä-Suomen alaosasto ja corgeille on oma luokkansa!

Luokat juoksuoikeudellisille koirille:

- Pennut (6-12 kk)
- Pienet (IT, PP, ym.)
- Keskikokoiset (BA, CI, ym.)
- Whippetit
- Isot
Luokat muun rotuisille:
- Pennut (6-12 kk)
- Pienet (alle 40 cm)
- Keskikokoiset (40-50 cm)
- Isot (yli 50 cm)
- Corgit

Luokkaan tultava vähintään 4 koiraa, jotta se toteutuu. Muussa tapauksessa vajaiksi jääviä luokkia yhdistetään sopiviin luokkiin. Osallistujarajoitus 70 lähtöä.

Koirat juoksevat yhden juoksun, pienillä muun rotuisilla sekä pennuilla lyhennetty rata. Juoksuoikeudelliset juoksevat lähtökohtaisesti täyden radan. Omistajan pyynnöstä voidaan juoksuttaa myös lyhyempi matka kaikissa roduissa.

Koirat arvostellaan kahden (epävirallisen) tuomarin toimesta vinttikoirien maastokoearvostelua mukaillen. Koirat saavat pisteitä viideltä eri osa-alueelta: nopeus, innokkuus/seuraaminen, älykkyys/ajotyöskentely, ketteryys ja kestävyys. Jokaiselta osa-alueelta voi saada 20 pistettä, joten maksimipistemäärä on 200 pistettä.

Koiria arvostellaan rotukohtaisesti, joten esim. saksanpaimenelta ei odoteta samanlaista juoksua kuin whippetiltä 🙂

Jos koira on enemmän omistajan kuin vieheen perään, on myös sallittua houkutella koiraa omalla lelulla tai vaikka juosta koiran kanssa yhdessä. Pääasia, että kaikilla on kiva kokemus!

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautuminen ennakkoon Forms- lomakkeella 08.10.2023 mennessä. Linkki lomakkeeseen: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfpEz9k29FGCuegK…/viewform…

Koirat voidaan ilmoittaa myös pareiksi, tällöin on oltava kisavarustus (mantteli sekä juoksukoppa). Vastaanotetusta ilmoittautumisesta saat kuittauksen sähköpostitse.

Ilmoittautumisajan päätyttyä julkaistaan tarkempi aikataulu sekä juoksujärjestys tapahtuman sivulla sekä blogissa.

Ilmoitathan myös heti mikäli joudut perumaan ilmoittautumisesi, jotta mahdollinen jonossa paikkaa odottava pääsee mukaan 🙂 peruutukset voi ilmoittaa vahvistusviestiin vastaamalla.

Osallistumismaksu on 10€ / koira ja osallistumismaksuun sisältyy makkara, kuppi kahvia/teetä/mehua sekä pieni makea. Maksu paikanpäällä käteisellä (mielellään tasaraha) tai mobilepayllä.

Noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä, joten muistathan ottaa koirasi ROKOTUSTODISTUKSEN mukaasi. Juoksuista narttua ei ole sallittua tuoda paikalle.

Jos koirasi juoksee pannan kanssa, sen on oltava kuristamaton turvallisuussyistä. Myöskään valjaissa tms. ei ole sallittua juoksuttaa koiraa. Eli joko ilman pantaa tai kuristamattomalla pannalla (ei ole suotavaa myöskään, jos pannasta roikkuu koristeita tms. härpäkkeitä). Varaa mukaasi myös myös koiralle vettä ja vesikuppi sekä roimasti iloista mieltä!

Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, joten jos mitään tulee mieleen tapahtumaan tai lajiin liittyen, kysy rohkeasti! Vieheen perässä juokseminen on vietikkäälle koiralle todella paljon rasittavampi ja erilaisempi suoritus kuin normaali vapaana juokseminen, joten tärkeintä on koiran hyvinvointi. Tähän kuuluu omaa suoritusta ennen hyvä lämmittely (koirasta riippuen n. 15 min reipasta kävelyä) ja myös suorituksen jälkeen hyvä jäähdyttely (n. 15 min. kävelyä).

Tapahtuma on myös oivallinen tilaisuus tulla kokeilemaan erilaisia toimihenkilötehtäviä! Esimerkiksi lähettämistä ja vieheenpalautusta mönkkärillä tai vaikkapa ihan vieheenvetoakin! Pistä postia, jos kiinnostaa tämmöiset tehtävät 🙂

Tervetuloa sankoin joukoin viettämään mukavaa koiraharrastuspäivää ja tutustumaan lajiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti