Liperin vinttikoiraradan rakennus

Pohjois-Karjalassa sijaitsevaan Liperin kuntaan on rakenteilla vinttikoirarata Liperin Hevosystäväinseura ry:n raviradan yhteyteen Lamminkankaantielle. Itä-Suomessa ei ole kilpailukäytössä olevaa vinttikoirarataa: ainoat toiminnassa olevat vinttikoiraradat löytyvät Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Hyvinkäältä ja Oulusta. Liperin radasta on määrä valmistua nykyisten ratojen rinnalle täysin toimiva ja kilpailukykyinen rata, jossa on mahdollista
järjestää arvokisoja ja kansanvälisiä kokeita kuten muillakin radoilla
. Radalla pystytään järjestämään myös harjoituksia kaiken rotuisille koirille. Radan p
ohjatyöt aloitettiin vuonna 2016 ja vuonna 2017 radan viereen tehtiin 300 metrin ratasuora, jolla on järjestetty Suomen nopein koira -suorajuoksukilpailut vuodesta 2017 alkaen.

Ratahankkeelle myönnettiin vuonna 2019 tukea 34 675 euroa (Euroopan unionin osuus 14 563,50 euroa + valtion osuus 20 111,50 euroa). Hankkeen hyväksytty kokonaisrahoitus on yhteensä 69 350 euroa. Tuki myönnettiin vuoden 2019 talousarvion myöntämisvaltuuskiintiöstä momentilta 30.10.64 EU:n osallistuminen maaseudun kehittämiseen ja valtion rahoitusosuus EU:n osaksi rahoittamasta maaseudun kehittämisestä.

Hankkeen virallinen toteutusaika on 15.04.2019 - 31.7.2021 (alun perin 30.9.2020 asti), jonka aikana radan on tarkoitus valmistua kilpailukäyttöön soveltuvaksi. Talkootyöt aloitettiin keväällä 2020, jolloin rataa siistittiin juurakoista ja kivistä sekä keskialueelta siirrettiin maata pois. Kesäkuussa 2020 varmistettiin vielä kallistukset ja kiskojen paikka ja ratakiskon rakennus alkoi. Kisko sekä sähköt on saatu asennettua paikoilleen heinä-elokuussa, suoja-aita asennettiin loka-marraskuussa. 

Muita välttämättömiä kiinteitä rakennelmia ovat rataa ympäröivä aita, tuomari-/ajanottotorni, lähtökopit sekä varastotila. Lisäksi hankittavaa kalustoa on kiinteän kaluston lisäksi ajanottolaitteisto tietokoneineen ja vieheenvetolaitteisto. 

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan ratahankkeen toteuttamiseen! Mikäli haluat olla mukana, ota yhteyttä sähköpostitse liperinvinttikoirarata(a)gmail.com tai 0400 571 401. Ilmoitamme yleisistä talkoista tämän sivuston etusivulla sekä Facebookissa.
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti