sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Uusi vuosi, uudet kujeet

Niin se vaan vuosi vierähti taas menemään ja olisi taas aika alkaa suunnittelemaan uutta.

Vuoteen mahtui paljon kivoja koiratapahtumia ja ne menivät kaikenkaikkiaan mielestäni hyvin. Uusia harrastajiakin näkyi pellon reunoilla, toivottavasti tapaamme ensi kaudella myös kisakentillä :)

Maastoharjoituksia oli parit, joissa oli hyvä osanotto. Sorsasalossa järkättiin totuttuun tapaan juoksusuoratreenejä, mutta näissä osanottajamäärät olivat melkoisen huonoja. Sorsasalon kohtaloa meidän täytyy pohtia ensi kaudelle uudelleen.
Myöskään toukokuinen mätsäri ei oikein vetänyt porukkaa, keli oli tosin aika kylmä ja ehkä ajankohta väärä. Mätsärissä nähtiin kaikenkaikkiaan ainoastaan 36 koiraa.
Mittaustilaisuuksia oli Kuopion päässä kaksi sekä Joensuussa yksi. Hyvä määrä koiria saatiin mittoihin, uudet mittaussäännöt teettivät töitä ihan mukavasti.

Kerho oli mukana myös Kuopio KV- viikonlopussa. Kaksi talkoopäivää olivat kuulemma olleet aika raskaita, talkoolaisia olisi saanut olla muutama käsipari lisää. Mutta niin vaan sitkeät mimmit siitä selvisivät ja näyttelytulolla saadaan rahoitettua toimintaa taas mukavasti eteenpäin. Näyttelyt ovat kyllä seuralle aika iso tulonlähde, jos vain päästään näyttelyihin mukaan ja talkooväkeä haalittua kasaan. Talkoolaiset olivat kuitenkin olleet niin päteviä hommissaan, lukumäärästään huolimatta, että meitä pyydettiin mukaan jälleen KV-viikonloppuun 2019, pistäkäähän jo kalenteriin ylös :)

Nilsiässä järjestettiin syyskuussa perinteiset Kalakukkomaastot, jo seitsemättä kertaa Roivaisten mäkisillä tiluksilla. Koiria osallistui kaikenkaikkiaan 86 kpl. Päivä alkoi hieman katastrofaalisissa merkeissä, kun oikeita ihmisiä ei meinannut löytyä oikeisiin paikkoihin ja sirulukijakin oli kateissa. Mutta kunhan saatiin hommat liikkeelle, niin kaikki toimi loistavasti (pientä tietokonejumia ja ensikertalaisen koetoimitsijan jännitystä lukuunottamatta). Kiitokset kaikille talkoolaisille ja sponsoreille vielä kerran!

Iso juttu oli myös Pohjois-Karjalan alajaoston perustaminen ja siellä asioiden liikkeelle laittaminen. Ratahanke ei ole edennyt ihan toivomallamme tavalla rahoitusongelmien vuoksi, mutta kirvestä ei missään nimessä enää tässä vaiheessa heitetä kaivoon. Rakennetaan sitten vaikka aidan pätkä kerrallaan, mihin rahkeet kulloinkin riittävät. Alajaosto on aktiivisesti järjestänyt maasto- ja ratasuoraharjoituksia. Alkusyksystä juostiin ratasuoralla myös epävirallinen Suomen nopein koira- kilpailu, joka yllätti osallistujamäärällään erittäin positiivisesti. Kiitokset myös näissä kekkereissä mukana olleille!

No sitten tulevaan. Vuosikokous kolkuttelee jo ovella, kutsu on lähtenyt jäsenille sähköpostitse sekä löytyy alta kuvana (jos et ole saanut sähköpostia, laitahan viestiä rahastonhoitajalle osoitteeseen ssvh.rahastonhoitaja@outlook.com). Kovasti kaipailisimme jäsenten mielipiteitä kerhon toiminnasta ja ehdottomasti mukaan suunnittelemaan tulevaa vuotta. Hallituspaikkojakin olisi taas auki, eikun vuan rohkeasti mukaan :)
Tai tule vain hörppäämään kuppi kahvia ja vaihtamaan kuulumisia, mukava olisi nähdä väkeä näin talvikaudellakin :)

Ensi kesänä isoin ponnistelu on kaksipäiväinen maastokoe, joka järjestetään Vieremällä 21.-22. heinäkuuta. Lauantaina on tarkoitus juosta avoin maastokoe sekä SuBa ry:n ja SFK ry:n maasto- ja veteraanimestaruudet. Sunnuntaina ohjelmassa olisi sitten kerhon ensimmäiset ajuekokeet. Innolla odotan näitä kisoja, ajuekoe on hienoa katseltavaa kun ajue osaa hommansa :)

Kaiken muun suhteen suunnitelmat on vielä auki, joten nyt jos koskaan olisi tilaisuus vaikuttaa siihen, millainen tapahtumavuosi saadaan aikaiseksi!

Nähdään vuosikokouksessa!

- Tiia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti