maanantai 13. maaliskuuta 2017

Liperin ratahankkeen kuulumisia ja kevään suunnitelmia

Liperin hanke on tällä hetkellä pienoisessa vastatuulessa, tekemämme ensimmäinen Leader- rahoitushakemus on hylätty. Tämä oli tietysti pelkona alusta asti, koska haimme aika isoa prosenttiosuutta kokonaiskustannuksista, mutta Leader- ryhmän alustavien positiivisien kommenttien myötä olisimme odottaneet myönteistä ratkaisua. Suurin syy hylkäykselle oli liian pieni alueellinen kokonaisvaikutus sekä pieni harrastajakunta.

Kirvestä ei kuitenkaan heitetä kaivoon, eikä hankkeesta ole tarkoitus luopua. Toteutus vain nyt viivästyy ja katsotaan, millä aikataululla uusia suunnitelmia päästään tekemään. Hakemusta tarkastellaan uudelleen ja se koitetaan saada käsittelyyn vielä tämän kevään aikana. Odottelu siis jatkuu, jotain kalustoa toki voimme hankkia kerhon nykyisillä varoilla ja pikkuhiljaa sitten rakentaa eteenpäin.

Iloisempiin kuulumisiin sitten. Kevätaurinko alkaa jo lämmittää ja alkaa olla aika kaivella vetolaitteita talviteloilta.
Karjalan osasto alkaa pyörittää kesäaikana harjoituksia parin viikon välein. Radan viereen rakennettavalla ratasuoralla järjestetään syyskuussa Suoramestaruuskisat, jonne pääsee testaamaan koiransa nopeutta 300 metriä pitkällä suoralla ihan tosissaan. Tästä ja harjoitusaikatauluista karjalaiset ilmoittelevat omassa osiossaan kunhan saavat päivät lukkoon.

Kuopion seudulla ensimmäiset maastoharjoitukset on tarkoitus pitää huhtikuun alkupuolella ja suoratreenit sitten aloitellaan toukokuulla. Mätsärin päiväkin jo lyötiin lukkoon; mikäli yhteistyökumppanille päivä sopii niin 06.05. mätsäillään. Päivämääriä ilmestyy Tulevat tapahtumat- osioon, kannattaa seurailla.

Mittaustilaisuuksia on nyt järjestetty pari ja kivasti koiria on mitattukin. Joensuuhun lähdetään mittailemaan vielä kevään aikana. Sinne järjestetään samalla myös mittamieskoulutus, jotta saadaan Karjalan suunnallekin valmius mitata koiria. Toki se vaatii toisen mittalaitteen hankintaa, mutta eiköhän asia hoidu jollain aikataululla, vaikka mittalaitteet tuntuvat olevankin kiven alla nykyään... Halukkaita opiskelijoita siis kaipaillaan, ilmoittautua voi minulle tai alajaoston sihteeri Jennille, yhteystiedot Hallitus- välilehdeltä. Tervetuloa!

- Tiia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti